„Egyszerűen üzlet”

HTCC Florida

A Floridai Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (FICOC) 

A FICOC-ot lassan húsz éve, 1997-ben alapította Peter Harris, aki a mai napig ügyvezetője a Kamarának. A szervezet 2001 óta tart nemzetközi szemináriumokat Floridában és külföldön, segítve a külföldi vállalkozókat a floridai és az amerikai piacra lépésben, új vállalkozások létesítésében, valamint bevándorlással kapcsolatos kérdések és a kapcsolódó ügyintézés lebonyolításában.

Mióta megkezdte működését, mintegy 750 millió amerikai dollárnyi tőke Floridába történő áramlását segítette elő a szervezet, amely mára igen komoly szakmai referenciákkal büszkélkedhet. A FICOC stratégiai partneri kapcsolatban áll több mint 150 floridai turizmus- és gazdaságfejlesztő, valamint kereskedelmi szervezettel, melyek közül a legjelentősebbek az Enterprise Florida, a Visit Florida, illetve az EDC Sarasota County.

Sarasota, Florida

Florida az Amerikai Egyesült Államok gazdasági életének talán legfontosabb kapuja, hiszen túlnyomórészt ide érkeznek Európa felől a hajók. HTCC partnerei érdeklődését minden bizonnyal felkelti majd, hogy a „Best State for Business” összevetésében Florida a negyedik legkedvezőbb adókörnyezet, és második a vállalkozások részére nyújtott támogatások tekintetében.

Floridában 19 kereskedelmi szolgáltató reptér üzemel, és mintegy 4 800 kilométer hosszú vasúti hálózatával, és több mint 20 000 kilométer autópályával egészen kiemelkedő infrastruktúrával büszkélkedhet. Nulla százalékos jövedelemadója pedig remek lehetőséget kínál az üzletvezetéshez.

A szervezet székhelye Sarasota varosában található, amely Közép-Nyugat Florida partvidékén található: ez igen sok tekintetben szerencsés helyszínválasztás. Sarasota strandja zsinórban több éve nyeri el az „Amerikai Egyesült Államok legszebb strandja” címet, így igen közkedvelt turisztikai desztináció, de az üzleti élet krémje is itt található meg. Ezeknek köszönhetően Sarasota egy dinamikusan növekvő város, a demográfiai előrejelzések értelmében 5 éven belül megduplázódik a lakosság száma, hála a folyamatos gazdaság fejlődésének.