„Egyszerűen üzlet”

Vacsora Uganda turisztikai miniszterével

Hírek // 2019.03.20

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) vacsorát adott Prof. Ephraim Kamuntu ugandai turisztikai miniszter részére magyarországi látogatása során.

Ugandai részről továbbá jelen volt Uganda németországi nagykövete, Marcel Tibaleka, valamint a miniszter titkára, Vivian Lyazi.

190312-35-SZJ_resize.JPG

Magyar részről az Agrárminisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá a HTCC és a Magyar Afrika Társaság (AHU) munkatársai vettek részt a vacsorán.

A miniszter hosszan beszélt az Ugandában rejlő, kiaknázatlan turisztikai lehetőségekről.

190312-42-SZJ_resize.JPG

Hangsúlyozta, hogy bár a turisztikai szektor bővül országában, elégedetlenek az 1.5 millió főt kitevő nemzetközi turistaérkezéssel. Ugandában 3 világörökségi helyszín található, ezek közül kettő természet alkotta; Bwindi Impenetrable Nemzeti Park és a Rwenzori Mountains Nemzeti Park. A harmadik pedig a kulturális világörökség kategóriájába tartozik a WHC adatbázisa szerint, ez pedig a Buganda Királyainak síremlékhelye Kasubiban. A miniszter vacsoravendégeivel ígéretes lehetőségekről ötletelt, melynek eredményeképp két témában már biztosan folytatódnak további egyeztetések. Az utókövetés komoly szándékát erősíti, hogy Kamuntu miniszter úr meghívta a HTCC és az AHU munkatársait hivatalába a projekt ötletek elmélyítése céljából. A két szervezet munkatársai a meghívást örömmel fogadták, és várhatóan áprilisban, már Kampalában folytatják az eszmecserét a lehetőségek feltárásáról. 
Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság és a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ elnöke biztosította a minisztert afelől, hogy kollégái a látogatás alkalmával törekedni fognak minél több lehetőség feltárására. Ezen kívül felajánlotta, hogy akár szívesen küldene egy turisztikai szakembert is a jelenlegi turisztikai fejlesztési tervek megismerésére, illetve javaslattételre a szükséges fejlesztések meglépésének érdekében. 

190312-15-SZJ_resize.JPG

 

 

Megosztás: