„Egyszerűen üzlet”

Kalapot emeltek Tenerifén a kinn élő magyar közösség előtt

Hírek // 2019.04.15

A földkerekség óceánjaiban és tengereiben felhalmozódó, többnyire a partokra sodródó műanyag szemét napi téma a világsajtóban. A környezetvédő szervezetek mellett már a multinacionális vállalatok is belátták, sürgősen tenni kell valamit, különben a műanyag az egész Földet ellepi és élhetetlenné teszi.
WhatsApp Image 2019-04-06 at 21.40.11.jpeg

A Kanári-szigetek legkedveltebb részét, Tenerifét, illetve annak népszerű strandját is szennyezés sújtja. Poris de Abona település partjára folyamatosan érkezik a hulladék, és sok önkéntes dolgozik azon, hogy ezt a látványt megszüntesse. A Tenerifén élő magyarok közössége a Tenerifei Magyar Ház segítségével az elmúlt napokban szemétgyűjtési akciót szervezett Poris partjainál. A több mint két tucat kinn élő honfitársunknak az akció során sikerült 52 zsák szeméttől megszabadítania a környéket.

Környezetszépítő akciójukat a település vezetői is megköszönték, jó példaként említve a magyar kolónia összefogását.



A magyar közösség közben felhívással fordult a szigeten élő más nemzetek polgáraihoz, hogy együttesen segítsék a helyieket a szemét elleni küzdelemben. Mint Sajtos Gábor, a Tenerifén élő magyarok egyik aktivistája a Sokszínű Vidék érdeklődésére elmondta, remélik, hogy igazi nemzetközi csapatot sikerül toborozniuk az akció folytatására.

forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Megosztás: