„Egyszerűen üzlet”

Idén is megrendezésre került a karnevál Tenerifén

Hírek // 2019.03.13

Ahogy minden évben, 2019– ben is megrendezésre került Tenerifén a karnevál. Az idei rendezvénysorozat 2019. február 29 és március 10 között volt megtekinthető Santa Cruz-ban, Tenerife fővárosában, amely a sziget déli részén található.  A fesztivál hagyomány, a tenerifei kulturális élet egyik legjelentősebb eseménye. Nehéz elképzelni, hogy a tenerifei karnevál a második legnagyobb farsangi buli a világon. Sőt, a karnevál minden évben egyre nagyobb, színesebb és még látványosabb, így volt ez az idén is.

tenerife.jpg


Azt gondolhatnánk, hogy a riói karneválnak nincs párja, pedig a kanári-szigeteki minden tekintetben felveheti a versenyt a brazil ünnepléssel. Ilyenkor az utcák teljesen megtelnek a fieszta örömével. Kosztümös parádék, körmenetek, utcazenészek, vidám táncosok, hintók sokasága alkot egyetlen hatalmas tömeget, szemet gyönyörködtető színkavalkádot. A levegő jó hangulattól izzik, mely áthatja az egész szigetet.
Ám ami leginkább megkülönbözteti a kanári-szigeteki karnevált a többitől, az a tél ellenére is mindig kellemes hőmérséklet.
A jövő évi királynő jelöltek jelmezének készítése már a karnevál után megkezdődnek? Ráadásul a jelmezek olyan nagyok, hogy a jelöltek nem tudják maguk felvenni, sokszor irányítani sem nagyon, ezt szemlélteti az alábbi kép is.

 

tenerife2.jpg





Megosztás: