„Egyszerűen üzlet”

GUNDEL PALACSINTA A MEKONG FOLYÓ PARTJÁN

Hírek // 2018.10.02

A Mekong folyó partján fekvő laoszi főváros, Vientián nem mondható dübörgő megapolisznak, ám mégis egyre népszerűbb célpont a turisták körében. A francia gyarmatosítás jegyeit erősen magán viselő környezet mostanság egyre lendületesebb fejlődésen megy keresztül. A vadonatúj állami beruházások mellett új bevásárlóközpontok is épülnek, emellett gombamód szaporodnak a kitűnő éttermek is. Az egyik legújabb ilyen ékkő a környék egyetlen kelet-európai étterme, a Budapest Bistro, melyben a retró stílusjegyek és a modern dizájn keverednek az ínycsiklandó magyar ízekkel.
Laos_Vientiane_Budapest_Bistro_0566-1024x768.jpeg
Az étterem választéka igyekszik minden igényt kielégíteni: nem csupán a külföldön jól ismert gulyásleves és rántott hús népszerű; a körözött, a hideg almaleves, a csirkepaprikás, a rakott krumpli, a Gundel palacsinta vagy akár a mákos guba is méltán pályázik Ázsiában a legnépszerűbb magyar ételek címére. Ám nem csak a választék, a minőség is kiemelten fontos elvárás. A húsételek alapanyagait az étterem arról az újonnan épült vágóhídról rendeli, amely a Magyarország és Laosz között létrejött kötött segélyhitel program keretében épült meg.
Egy vendéglátóhelyen a jó konyha mellett fontos a megfelelő italválaszték is. Az ismert nemzetközi termékek mellett természetesen a magyar borok és a Hungarian Spirit, vagyis a magyar pálinka is egyre kedveltebb. Ennek kapcsán a tulajdonos úgy döntött, hamarosan pálinkakóstoló rendezvényt szervez az étteremben. A kínálat legnevesebb portékája a HTCC egyik partnerének, a Miskolci Likőrgyár égisze alatt működő Prekop pálinkamanufaktúrának aranyérmes bio vadkörtéje lesz.
IMG_0024-1280x640.jpg

Megosztás: