„Simply business”

Media reports

2016

A Gazdasági Rádió január 19-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László vendége Szilasi Ildikó Hermina afrikakutató, az Afrika Expo fő szervezője illetve az Utazzafrikaba.hu alapítója is. Idén is immár ötödször kerül megrendezésre az Afrika Expo március 3-6 között a Hungexpo területén. A rendezvény a HTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) szponzolásával és az AHU (Magyar Afrika Társaság) közreműködésével egy színvonalas kiállítást tart számos vendéggel és műsorral az érdeklődőknek.

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban január 15-én B. Tóth László telefonon beszélt Szilasi Ildikóval az V. HTCC Afrika Expo és Vásár szervezőjével. A rendezvény március 3-6 között kerül megrendezésre amely a HTCC (Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ) szponzolásával  és az AHU (Magyar Afrika Társaság) közreműködésével egy színvonalas kiállítást  tart számos vendéggel és műsorral az érdeklődőknek.

Listen to

2015

Az Info Rádió november 21-i Világszám c. műsorában Kiss Róbert Richárd az afrikai kontinenssel ismerteti meg a hallgatókat. Bővebben lesz szó Ugandáról, Botswanaról és elkalauzol a Közép-afrikai Köztársaságba is. Gazdasági és turisztikai lehetőségekről is lesz szó a műsorban annak kapcsán, hogy az elmúlt héten egy üzleti delegáció látogatott a helyszínre Uganda meghívásából. A megnyíló lehetőségekről és az élményekről mesélnek a műsorban Balogh Sándor az AHU ( Magyar Afrika Társaság) elnöke, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter aki szintén a delegáció tagja volt és a vállalkozók részéről Kádár József az Africargo Kft. vezetője is.

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban november 13-án B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral az AHU (Magyar Afrika Társaság) elnökével aki jelenleg Ugandában, Kampalában tartózkodik többedmagával egy üzleti konferencia keretein belül amit az ottani HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) iroda szervezett. A delegáció tagja többek között Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is. Ez az üzleti találkozó segít az üzletembereknek közelebb kerülni az afrikai gazdasági és üzleti élethez, megismerni az abban rejlő lehetőségeket. A helyszínen tartózkodik Szijjártó Sarolta az egyesület jószolgálati nagykövete is, aki szintén a konferencia megszervezésében vesz részt.

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban november 6-án B. Tóth László telefonon beszélt Kiss Róbert Richárddal aki az AHU munkatársa a Globoport Médiaholding főszerkesztője. Magyar napot tartottak Malawiban a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) szervezésében ahol a magyar gasztronómia melett számos más érdekesség is bemutatásra került. A vendég a műsorban mesélt arról, hogy hogyan is zajlott ez a rendezvény.

Listen to

A Gazdasági Rádió október 27-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László vendége Lukács Balázs az ugandai HTCC ház ( Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője aki mesél a műsorban Ugandáról, az emberekről és arról is, hogy vállalkozóként miért érdemes üzletet bonyolítani ebben az országban a magyar cégeknek.

Listen to

A Gazdasági Rádió október 20-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László vendége Szeremley Csaba a malawi HTCC ház ( Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője és Juhász Péter Gergő a HTCC hálózat koordinátora. A műsorban elmesélik, hogy miként is választották Malawit és, hogy zajlik ott a munka illetve a segélyezéssel milyen módon vannak kapcsolatban?

Listen to

A Gazdasági Rádió október 6-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László vendége Steier József a Guineai Köztársaság tiszteletbeli konzulja, az AHU ( Magyar Afrika Társaság) alapító tagja és legújabb kinevezése szerint country menedzser lesz Marokkóban. A HTCC ( Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) irodák rendszeréhez kötődik aminek Marrakeshben van irodája. Ennek feladatairól és terveiről mesél a vendég a műsorban.

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban július 31-én B. Tóth László telefonon beszélt Dr. Fodor Réka aki az AHU (Magyar Afrika Társaság) szervezésében sorra kerülő XI. Orvosi Misszióban vett részt Ugandában. A misszió tagjai egy hónapig dolgoztak az ország keleti részében, orvosi ellátást nyújtva a rászoruló helyieknek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Munkájukat helyi partnerszervezetünk, a kampalai HTCC vezetője Lukács Balázs segítette.A műsorban élményeiről, benyomásairól, tapasztalatairól mesél.

Listen to

A Gazdasági Rádió július 28-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László és a telefonvonal túlsó végén Szijjártó Sarolta  aki az AHU munkatársa, jószolgálati nagykövete. Július 17-én volt annak a magyar kórháznak az alapkő letétele amit az AHU kezdeményezésére fognak felépíteni Kapekében. Munkájukban  segítségükre van a kampalai HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) munkatársa is.

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban április 10-én B. Tóth László telefonon beszélt Lukács Balázzsal Ugandából aki az ottani HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője aki a napokban megérkező magyar orvoscsoport munkájáról beszél a műsorban. Miben és hogyan tudnak segíteni az ugandai embereknek 1 hónapon keresztül az orvosok?

Listen to

A Gazdasági Rádió április 7-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László telefonon készített interjút az április 9-én Ugandába induló X.Orvosi Misszió szakmai vezetőjével Dr.Szabó Györggyel. Az AHU szervezésében a 4 tagú orvosi csapat igyekszik segíteni az afrikai térségben a betegségek szakszerű kezelésében és ellátásában. Telefonon nyilatkozott még az ugandai HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője Lukács Balázs aki az orvosi misszió munkáját fogja segíteni.

Listen to

A Gazdasági Rádió március 17-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László telefonon beszélt Balogh Sándorral a Magyar Afrika Társaság elnökével. A mai műsorban a Dubaiban frissen nyílt HTCC házról  (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) kérdezte a műsorvezető a vendégét. Milyen előnyöket nyújt és miben is tud segíteni ez a központ a magyar vállalkozóknak illetve akár turistáknak is Dubaiban?

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban március 13-án B. Tóth László telefonon beszélt Balogh Sándorral az AHU (Magyar Afrika Társaság) elnökével a frissen aláírt megállapodásról mely a dubaii HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) ház megnyitásáról szól. Miben tud ez a központ segíteni a Dubaiban élő vagy dolgozó üzletembereknek vagy akár a turistáknak?

Listen to

A Gazdasági Rádió március 03-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László vendége Lukács Balázs az ugandai HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője volt. A műsorban arról beszélgetnek, hogy az 1 éve megnyitott ház nagy sikereket tudhat maga mögött amely a magyar vállalkozásokat segíti Afrikában. Vajon minek köszönhető ez a nagy siker?

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban február 27-én B. Tóth László telefonon beszélt Lukács Balázzsal az ugandai HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetőjével. Mesél a HTCC ház tevékenységéről illetve, hogy miben tudnak segíteni a magyar vállalkozóknak amennyiben Ugandában szeretnének vállalkozni.

Listen to

A Gazdasági Rádió január 27-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László vendégei Szeremlei Csaba a malawii HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) vezetője és Juhász Péter Gergő a HTCC hálózat koordinátora. A műsorban a gazdasági lehetőségekről illetve magáról az országról esik szó.

Listen to

A poptarisznya.hu online rádióban 2015. január 23-én B. Tóth László telefonon beszélt Juhász Péter Gergővel  az AHU munkatársával aki az új Malawiban létrehozott HTCC ház (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) megnyitásáról számol be a műsorban. A műsorban bemutatja a vendég röviden Malawit is.

Listen to

2014

A poptarisznya.hu online rádióban 2014. augusztus 8-án B. Tóth László vendége volt Juhász Péter Gergő aki nemrégen ért haza Afrikából Malaviból. Az ott nyíló HTCC kereskedelmi iroda megnyitása előkészületeiben vett részt, erről és az ottani élményeiről, tapasztalatairól mesél.

Listen to

A Gazdasági Rádió 2014. április 23-i Beszállókártya című műsorában telefonon nyilatkozik Képes Kálmán, a BKIK afrikai fejlesztések osztályának elnöke. A legújabb kereskedelmi központ éppen nemrégen nyílt meg Ghánában, erről beszél az interjúban.

Listen to

A Gazdasági Rádió 2014. március 26-i Beszállókártya című műsorában Lakatos László telefonon beszélt Szabó Andrással, aki Magyarország marokkói konzulja, és beszámolt a március 15-én megnyitott első Magyar Kereskedelmi Központról, amely a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi fejlesztést tekinti fő feladatának. Szintén telefonon beszélt a megnyitóról Balogh Sándor, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács (CAMH) társelnöke is.

Listen to