„Simply business”

Made in Morocco

Featured News // 2016.02.16

Elindították Afrika legnagyobb e-kereskedelmi platformját
"Made in Morocco"

Csütörtök este Casablancában elindították Afrika legnagyobb e-kereskedelmi platformját, amely kizárólag Marokkóban előállított termékeket forgalmaz.
Az indítás az Ipari és a Külkereskedelmi minisztériumok által szervezett konferencián történt.
Ez az e-kereskedelmi platform lehetőséget ad a marokkói termékek nemzetközi forgalmazására, nagy perspektívát nyitva az exportálóknak termékeik eladására, s hogy ezzel elérjék céljaikat – jelentette ki Mohamed Benayad a Külkereskedelmi minisztérium főtitkára.
A rendkívül erős nemzetközi verseny arra kényszeríti a marokkói vállalatokat, hogy export ösztönző stratégiákat alkalmazzanak, és egyesítsék minden részvevő erőfeszítéseit ezen a meghatározó területen – mondta.

A Maroc Tasfiq vezérigazgatója, Najib Mikou hangsúlyozta, hogy ezt az egyedülálló online platformot, a "Made in Morocco"-t, - amely több mint 420.000 kiváló, nemzetközi normáknak megfelelő marokkói cégjelzésű terméket tartalmaz -, az egyik legjelentősebb projektnek tekintik Marokkóban, s ez elő fogja segíteni a marokkói termékek exportját.

Amikor a világ gazdasági és pénzügyi válságokon megy át, az elektronikus kerekedelem ezeknek a viharoknak a védernyőjévé vált, sőt fenntartható növekedési rátát realizál – állapította meg – megjegyezve, hogy Marokkónak profitálnia kell ebből a platformból, amivel ösztönözni tudja kivitelét.

M. Mikou azt is bejelentette, hogy a "Made in Morocco" a királyság 16 térségének több mint 4000 szövetkezeti és mikrovállalati termékét is felajánlotta, hozzátéve, hogy megállapodásokat írtak alá nemzetközi elosztó cégekkel, azért hogy ezek a termékek a világ legeldugottabb részeibe is eljussanak.

Hassan Sentissi a Marokkói Exportálók Egyesületének elnöke dícsérte a Marokkói E-kereskedelmi Nemzeti Szövetségnek (FNEM), a projekt kezdeményezőjének erőfeszítéseit, amely – hangsúlyozta – lehetőséget nyújt a marokkói kis- és nagyvállalatok összes termékének a megismertetésére. Az e-kereskedelem alapvető jelentőségű világszerte, figyelembe véve az évente lebonyolított tranzakciók volumenét és értékét – magyarázta.

A maga részéről a FNEM elnöke, El Amine Serhani Al Idrissi kijelentette, hogy a Szövetség képes volt 217 marokkói termelőt mozgósítani és szövetségbe egyesíteni, hogy létrehozzák Marokkó legnagyobb vállalatát egy Gazdasági Érdekközösségi Csoport (GIE) keretében, amelynek neve OnlyMorocco. A kihívás sikeressége érdekében 58 megállapodás köré kellett összehozni a partnereket. A szerződők álami Hivatalok, logisztikai cégek, biztosító társaságok, szoftver-fejlesztők valamint szakmai Szövetségek és Egyesületek – jegyezte meg.

A "Made In Morocco" gazdag és változatos termék katalógust ajánl : több mint 90000 könyvet, mintegy száz képzőművész alkotásait, marokkói filmek és zeneművek válogatását, élelmiszereket, argánolaj alapú kozmetikumokat, amelyeket 1024 szövetkezet, kisvállalat és gazdasági érdekközösség állított elő, hagyományos és formatervezett ékszereket, sőt helyi gyártású PC-t, Smartphone-t és tableteket.

Forrás :http://www.h24info.ma/economie/maroc/made-morocco-la-plus-grande-plateforme-e-commerce-en-afrique-est-lancee/30218
http://www.made-in-morocco.ma/

Share: