„Egyszerűen üzlet”



Rólunk

about-us.jpg

Üdvözöljük weblapunkon!

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) stratégiájának egyik kiemelkedő pillére a partner országokkal való kulturális és oktatási tevékenység ápolása, valamint a magyar kultúra és tudásbázis eljuttatása a világ különböző szegleteibe. A szervezet törekszik arra, hogy ne csak egyirányú kommunikációt folytasson az egyes országokkal, hanem olyan projektek megvalósításához nyújtson támogatást, melyek egymás kölcsönös megismerésén alapulnak.

A HTCC küldetésének tartja, hogy a kapcsolatokat a művészetek nyelvén is építse. Ennek megvalósítására jött létre 2015 júliusában az első marokkói művésztábor, melyen tehetséges magyar képzőművészek vettek részt. Az alkotók számára az afrikai táj új inspirációt jelentett, velük új áramlat érkezett Marokkóba, friss szemléletükkel pedig új ajtókat nyitottak meg a marokkói-magyar kapcsolatokban. A HTCC komoly szerepet vállalt abban is, hogy 2009 után ismét magyar lovasok vehettek részt a világ egyik legrangosabb lovasbemutatóján, az El Jadidaban megrendezett Salon du Chevelen.

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ a kínai Ningboban található irodájában 500db kínai képeslapból álló kiállításon mutatkozhatott be a Zempléni Múzeum gyűjteménye. A Magyar Afrika Társaság által szervezett XII. orvosi misszió keretében Malawiban Magyar Napokat tartott a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ.

A HTCC a Milleniumi Fejlesztési Célokkal (MDG) összhangban alapvető fontosságúnak tartja, hogy Afrikában „biztosítani kell az átfogó és igazságos minőségi oktatást és előmozdítani az egész életen át tartó tanulási lehetőségeket mindenki számára”. Ennek szellemében nem csak koordinátorként lép fel Magyarország és afrikai országok közötti diák- és tanár-csereprogramok esetében, hanem – a Magyar Afrika Társasággal együttműködve – konkrét programokat, illetve „missziókat” dolgoz ki ezek megvalósítására. A 2015-ös évben zászlajára tűzött „Magyar iskolák Afrika-szerte” program ugyancsak az MDG-kben lefektetett „mindenkire kiterjedő alapfokú oktatás elérésére” törekszik.


A HTCC a távoli, kevésbé ismert üzleti kultúrájú és gazdaságú országok piacán való érvényesüléshez nyújt segítséget olyan üzletemberek, vállalkozások számára, akik a globális piacon keresik a fejlődés lehetőségeit. Partnereinket felkészítjük a főként Afrikában és Ázsiában található különleges üzleti körülményekre és számukra ismeretlen piacokra.

A Hungarian Trade and Cultural Centernél (HTCC) a távoli, kevésbé ismert üzleti kultúrájú és gazdaságú országok piacán való érvényesüléshez nyújtunk segítséget olyan üzletemberek, vállalkozások számára, akik a globális piacon keresik a fejlődés lehetőségeit. Partnereinket felkészítjük a főként Afrikában és Ázsiában tapasztalható különleges üzleti körülményekre, és ezekre a számukra ismeretlen piacokra. Az első HTCC irodánkat 2013-ban nyitottuk meg Rabatban (Marokkó), majd az alapítás után nem sokkal, további HTCC képviseletek kezdték meg működésüket Botswana, Ghána, Kína, Malawi és Uganda területén. 2015-től a dubaji ház megnyitásával már a kulcsfontosságú Perzsa-öbölben is megtalálhatóak vagyunk. A kezdeti sikerekre alapozva folytattuk terjeszkedésünket, így 2018-ra már Thaiföldön, Mongóliában, Amerikai Egyesült Államokban, Spanyolországban, Belgiumban, Irakban, Líbiában, Dél-Afrikai Köztársaságban,, Etiópiában is megnyitottuk irodáinkat. Az ugrásszerű bővítések után, új megvilágításba helyezte cégünk menedzsmentje a HTCC brand bővítését, és megteremtette a lehetőségét a franchise irodák nyitásának. Ennek eredményeképp már külföldi franchise partnerek bevonásával nyitottunk irodákat Szenegálban, Gabonban, valamint 2019-ben a Közép-Afrikai Köztársaságban.
Szakértelmünket, helyismeretünket ötvözve kiterjedt nemzetközi üzleti kapcsolatainkkal, nem csak segítünk ügyfeleinknek leküzdeni az esetlegesen felmerülő akadályokat és csökkenteni az üzleti kockázatokat, hanem támogatást adunk a helyi üzleti tevékenységek végzéséhez, és összekapcsoljuk partnereinket potenciális helyi üzletfelekkel. Képviseleteink egyablakos szolgáltatásával partnereink jóval könnyebben használhatják ki a feltörekvő piacok növekedési potenciálja által kínált lehetőségéket.